УРУЧЕНО РЕШЕЊЕ О ФИНАНСИЈСКОЈ ПОДРШЦИ
1.11.2010

Државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу, Сања Чековић уручила је председнику Градске општине Палилула, проф.др Игору Новаковићу решење о финансијској подршци Министарства општинском пројекту, за реализацију друге фазе уређења Спомен парка «Бубањ». Средства у износу од 1.400.000. динара, која су одобрена за ове намене Градској општини палилула- по речима ПРЕДСЕДНИКА Игора НОваковића, усмериће се, са већ раније обезбеђеним средствима Савета „Фимских сусрета“, за израду пешачких стаза, реконструкцију оштећених бетонских и камених површина на споменичким обележјима, реконструкцијуи постојећег електро осветљења амфитетатра и осталог простора спомен комплекса „Бубањ“, постављање мобилиара, клупа, вејника, израду рампе на улазу у парк, постављању контејнера-канти за отпад.

Пријему су присуствовали и Весна Јовановић-Јанковић, секретар Скупштине, и чланови Већа Градске општине Палилула, Бобан Микић и Милош Стојковић.

Подручије детаљног урбанистичког плана Спомен парка „Бубањ“, који је 1963.године преименован у спомен парк, обухвата 42 хектара парковне површине. Захваљујући пројектном тиму и руководству Општине, после педесет година, овај простор је укњижен у књиге Републичког геодетског завода чиме су обезбеђени потребни услови за уређење популарнопг излетишта Нишлија.Градској општини Палилула по други пут је одобрен пројекат и додељен новац из фонда који се формира остваривањем средстава од приређивања игара на срећу а користи се за финансирање локалне самоуправе.